Verdens bedste kartoffelbrød

" Dette brød bliver med garanti altid lækkert og saftigt. Prøv det! "
Brød
12 pers.

Ingredienser

6 kartofler

6 dl vand

25 g gær

1 kg hvedemel

4 tsk salt

1 dl olie

salt og rosmarin

olie til pensling

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær den i små stykker. Kog dem i halvdelen af vandet. Når de er kogt, så pisk kartoflerne sammen med vandet de er kogt i, og køl ned ved at hælde den sidste halvdel kolde vand i. Når kartoffelmassen er stuetemperatur tilsættes gær og røres ud.

Hereter tilsættes lidt af melet, og salt og olie. Der tilsættes mel indtil dejen er blød og smidig , og ksan æltes til en kugle. Dejen deles i to, og lægges i skåle der er smurt godt med olie. Sørg for at overfladen også er penslet med olie, og dæk nu skålen med film. Hæver på køkkenbordet i ½ time, og stilles herefter i køleskabet til dagen efter.

Dagen efter vendes dejen ud på en bageplade, og efterhæver 2 timer. Dejen drysses med rosmarin og salt, og bages ved 200º i 35-40 minutter, indtil det lyder hult når man banker nedenunder.

Serveres med

God olivenolie til at dyppe i

Tip

Hvis man ikke har tid til at hæve over natten, kan man anvende dobbelt mængde gær, og hæve i 1 time, og efterhæve 45 minutter.

Skrevet af: Lone d. 14/06/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar