Mørkt Fennikel brød
8 pers.
Ingredienser
4 dl vand
1 spsk fennikelfrø
1 stor spsk maltsirup
5 g gær (Hvis du bruger økologisk gær, kan det ske du skal bruge 10 g gær)
8 dl hvedemel
2-3 tsk salt
1 spsk maltmel (her er brugt Aurion Mørkt Maltmel)
1 håndfuld grove havregryn/spelt flager
Fremgangsmåde
Dag 1
Læg fennikelfrøene i blød i vandet 30. minutter før du skal igang med dejen. Herefter opløses gæren og der tilsættes maltsirup. Hvedemel, salt og maltmel tilsættes, og der røres rundt med en grydeske indtil alt melet er vådt. Det er en ret våd dej. Dejen dækkes itl med et vådt klæde, og stilles i køleskabet natten over.
Dag 2
Dejen tages ud af køleskabet 1-2 timer før den skal bages. Ovnen tændes på 250°, og stegesoen/Römertopfen/Gryden med låg sættes i ovnen og varmer med op. Når ovenen er varm nok, ventes yderligere 15 minutter, før der drysses en håndfuld grovvalsede havregryn eller speltkerner i bunden af gryden. Herefter væltes dejen ned i gryden, og den sættes i ovnen og bager 30 minutter med låg på. Efter 30 minutter skrues ned til 230°, og brødet bages videre uden låg i ca. 15 minutter. Herefter væltes det ud på en bagerist, og køler i minimum 20 minutter.
Tip
De grovvalsede havregryn eller speltkerner gør at brødet er nemmere at få ud af stegesoen når det er færdigbagtKilde: Inspireret af Max fra Kvalimads "Verdens Bedste brød", fusioneret med Cofocos Fenikelbrød
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer