Risottokugler

" Disse små panerede slyngler er en fantastisk snack. Men pas på, de er vanedannende, og mætter som bare pokker. Her er de lavet fra bunden, men der er selvfølgelig aller snedigst at bruge en risotto rest fra dagen før. "
Snack
4 pers.

Ingredienser

1 dl risottoris
1 finthakket skalotte løg
25 g smør
1 fed knust hvidløg
½ dl tør hvidvin
4 dl grøntsagboullion eller hønsefond hvis man er lagerførende
evt. 50 g revet parmesan

Citronskal fra en øko citron

200 g friske svampe

10 g smør

Evt. 3-4 syltede artiskokhoveder

1 æg

Salt og peber

Luxusrasp

Smagsneutral olie

Fremgangsmåde

Kuglerne er nemmest at forme når risottoen er afkølet, og gerne helt kold. Så det er at foretrække at have risottoen klar dagen før.

Hak løget fint, og lad det snurre lidt sammen med smørret i en gryde. Når løgene er glasklare, tilsættes risene, og hvidløg og steger med i 2 minutter. Herefter hældes hvidvin på og når denne er dampet ind, tilsættes grøntsagsboullionen lidt efter lidt.

Imens renses svampene, og skæres i stykker, og ristes forsigtigt i smør, og der krydres med salt og peber. Svampene stilles til side, og man kan med fordel lige smide boullionen på panden inden den tilsættes risottoen, så man får alt smag med.

Når risene har det bid man foretrækker, smages risottoen til med parmesan, citronskal, salt og peber.

Imens hakkes de ristede svampe og artiskokhovederne meget fint. De blandes i risottoen når den er halvt afkølet.

Risotoen afkøles, og når den er kold tilsættes halvdelen af det piskede æg. Herefter ken man begynde at forme kuglerne. De formes lettes med en teske.

De vendes i æg og rasp, og steges i et par cm smagsneutral olie indtil de er gyldne. Man kan lave dem lidt i forvejen og holde dem varme i en lun ovn.

 

 

Serveres med

Disse små lækkerbiskner kan bruges som snack, eller indgå i et tapasbord

Tip

Man kan selvfølgelig tilsætte præcis den smag man vil have til risottoen. I nogle opskrifter presses en lille klump frisk mozzarella ind i midten af kuglen, inden den dækkes af rasp.

Skrevet af: Lone d. 08/02/2015

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar