Quinoagrød
1 pers.
Ingredienser
2 spsk quinoa
2 spsk hirseflager
2 spsk havregryn*
¼ tsk salt.
3-3½ dl kogende vand
Fremgangsmåde
Start med at skylle quinoa grynene, da det fjerner nogle af de bitterstoffer der sidder på grynene. Quinoagrynene er nogen livlige små sataner, så glem alt om at finde sien frem. Det gøres let i en gryde, da de samler sig på bunden, og man derfor kan hælde vandet fra. Hæld det kogende vand over grynene, tilsæt salt og lad dem stå og hygge sig i 10 minutter, eller et brusebadstid. Tænd herefter for gryden, og lad dem koge i 10-15 minutter ved svag varme, her kan man lige klare garderoben og få en kam gennem håret imens gryden passer sig selv.
Så er vi nået til den del af morgenmadsprojektet der kræver overvågning. Tilsæt havregryn og hirseflager, og rør rundt indtil du er tilfreds med tykkelsen på din grød.
De mange typer gryn giver grøden en lidt mere interessant smag, og derfor kan man med den rette mængde salt, sagtens nyde grøden uden noget andet
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer