Glasseret gulerod med havesyresorbet og maltjord

Dessert
6 pers.

Ingredienser

Glaserede gule gulerødder:
4 gule gulerødder
½ vanilje stang
75 g sukker
2 spsk skyr (fåes i netto, løgismose)
1 georgine
1 spsk havtorn

Havesyresorbet:
200 g sukker
2 dl vand
2 dl natural
1 bundt have syre eller citronmelisse
1-2 blade husblas
1 æggehvide

Maltjord:
100 g hasselnøddemel
100 g hvedemel
70 g maltmel
30 g sukker
70 g øl
30 g smeltet smør

Fremgangsmåde

Glaserede gule gulerødder:
Vask gulerødderne og kog dem i vand uden salt i 8 minutter. Smut dem ligesom rødbeder, mens de er varme.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med sukker og havtorn og kog det op.
Når sukkeret er smeltet lægges gulerødderne i lagen, så de lunes op. Tag dem op og lad lagen køle en smule ned.
Rør skyren i lagen.

Havesyresorbet:
Læg husblasen i vand. Kog vand og sukker til sukkeret er opløst. Knug husblasen for væde og kom den i siruppen. Køl siruppen ned. Blend derefter siruppen med havesyre og natural. Pisk æggehviden og vend den i massen. Kør massen på en i maskine.

Maltjord:
Bland hasselnøddemel, hvedemel, maltmel og sukker i en skål. Pisk øllet i med et piskeris og herefter smøret, som vil lægge sig som små kerner/sten i blandingen.
Fordel blandingen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 120 g i 30 min, til den er helt sort.
Tag den ud og lad den køle af. Kom maltjorden i en blender og kør to gange på “puls”, så jorden bliver fin som muljord.

Anretning:
Fordel skyrlagen på de to tallerkner ved at trække den fra den ene side til den anden med en ske. Læg gulerødderne oven på. Pynt gulerødderne med georgineblade.

Skrevet af: Markus DJ d. 08/05/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar