Glasseret gulerod med havesyresorbet og maltjord
6 pers.
Ingredienser
Glaserede gule gulerødder:
4 gule gulerødder
½ vanilje stang
75 g sukker
2 spsk skyr (fåes i netto, løgismose)
1 georgine
1 spsk havtorn
Havesyresorbet:
200 g sukker
2 dl vand
2 dl natural
1 bundt have syre eller citronmelisse
1-2 blade husblas
1 æggehvide
Maltjord:
100 g hasselnøddemel
100 g hvedemel
70 g maltmel
30 g sukker
70 g øl
30 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Glaserede gule gulerødder:
Vask gulerødderne og kog dem i vand uden salt i 8 minutter. Smut dem ligesom rødbeder, mens de er varme.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med sukker og havtorn og kog det op.
Når sukkeret er smeltet lægges gulerødderne i lagen, så de lunes op. Tag dem op og lad lagen køle en smule ned.
Rør skyren i lagen.
Havesyresorbet:
Læg husblasen i vand. Kog vand og sukker til sukkeret er opløst. Knug husblasen for væde og kom den i siruppen. Køl siruppen ned. Blend derefter siruppen med havesyre og natural. Pisk æggehviden og vend den i massen. Kør massen på en i maskine.
Maltjord:
Bland hasselnøddemel, hvedemel, maltmel og sukker i en skål. Pisk øllet i med et piskeris og herefter smøret, som vil lægge sig som små kerner/sten i blandingen.
Fordel blandingen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 120 g i 30 min, til den er helt sort.
Tag den ud og lad den køle af. Kom maltjorden i en blender og kør to gange på “puls”, så jorden bliver fin som muljord.
Anretning:
Fordel skyrlagen på de to tallerkner ved at trække den fra den ene side til den anden med en ske. Læg gulerødderne oven på. Pynt gulerødderne med georgineblade.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer