Ølbrasseret lam med grønne tomater, maltjord og dampet spidskål

" Lambi "
Hovedret
6 pers.

Ingredienser

Ølbraiseret lammebryst:
250 g lammebryst
1 aspargesøl fra Herslev Bryghus (75 cl)
2 dl lammefond
lidt vindruekerneolie
25 g smør
salt

Dampet spidskål:
12 små spidskål
100 g smør
salt

Fremgangsmåde

Ølbraiseret lammebryst:
Del lammebrystet i to og brun det på panden på begge sider i lidt vindruekerneolie og med lidt salt.
Kom aspargesøllen og lammefonden i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, og bring det i kog. Kom lammebrystet i gryden, læg låg på og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1½ time. Vend lammebrystet hvert kvarter.
Tag gryden ud af ovnen og sæt den op på komfuret. Der vil være en del braiserlage tilbage. Tilsæt smørret til lagen og kog den ind til en tykkere sauce, der hænger ved kødet - det kan sagtens ske mens kødet bliver liggende i gryden.

Dampet spidskål:
Sæt en stor gryde over med vand salt og smør og bring det i kog. Kom spidskålene i og kog dem i 5 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe godt af.

 

Se maltjordopskriften fra tidligere post.

Skrevet af: Markus DJ d. 08/05/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar