Rugbrødsis med surmælk panna cotta
Ingredienser
Rugbrødsis
2dl piskefløde
4dl letmælk
4 æggeblommer
100g sukker
2 skiver mørkt rugbrød (schwartzbrot)
1 blad husblas
Surmælks-panna cotta
4 dl. fløde
2 blade husblas
1 stang vanilie
100 gr. sukker
1 dl. tykmælk
Jordbærsauce
100 gr. frosne jordbær
Sukker
Fremgangsmåde
Rugbrødsis
Hæld mælk og fløde i en gryde og varm denne op til lige før kogepunktet (små bobler vil komme frem i kanten) og stil gryden til side.
Æggeblommer og sukkes piskes (ca. 2 min) til en lys luftig æggesnaps.
1/3 af mælken tilsættes æggesnapsen under grundig omrøring, hvorefter gryden med mælk sættes over meget svag varme og æggesnapsen hældes langsomt tilbage i gryden under konstant omrøring. Lad det blive på meget svagt blus til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske. Smid det opblødt blad husblas i tilsidst for at få en ekstra tyk og cremet is.
Hak rugbrødet fint og rist det på en plade i ovnen ved 200 grader indtil det er helt tør og sprødt. Hæld alle rugbrødsrapsen i gelato-massen og stil på køl.
Man kan arbejde med at få rugbrødskrummerne til at trække i mælken inden man laver gelatoen.
Når gelatoen er kold (5 grader) så blendes den så grundigt som muligt og køres derefter på en ismaskine.
Surmælks-panna cotta
Kog fløden op sammen med sukkeret og kornene fra vaniliestangen og den tomme stang. Put de to opløst husblasblade i. Når massen er kølet lidt af kan du røre tykmælken i. Tykmælk kan ikke lide høj varme, så pas på at den ikke skiller.
Put panna cottaen i et fad og stil det i køleskabet.
Jordbærsauce
Kog jordbærene med lidt vand til de er helt udblødte og ikke afgiver mere smag og farve.. Tryk forsigtet på dem i en sigte for at få det sidste saft med.
Tilsæt sukker og lad saften koge ind til den bliver intens i smagen og tilpas tyk.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer