Sprød grisehale med syltede ferskner og råkost
Ingredienser
Sprød grisehale:
6 grisehaler
1 knsp salt
4 spæde gule gulerøder
vindruekerneolie til stegning
salt
Syltede ferskner:
6 ferskner
3 dl æblemost
1½ dl æbleeddike
Fremgangsmåde
Sprød grisehale:
Kom grisehalerne i gryde med vand og 1 knivspids salt og kog dem i 4 timer. Skum fedt og urenheder fra med jævne mellemrum. Tag halerne op af vandet og lad dem køle en lille smule.
Skær halerne op på langs, så man kan åbne dem, og fjern brusken. Læg halerne åbne med skindsiden nedad. Pil kødet af brusken og læg det tilbage på halerne. Sæt halerne i køleskabet i ½ time.
Skrub alle gulerødderne godt og skær dem i tyde skiver på langs med et mandolinjern. Kom dem straks i vand med isterninger, så de krøller op.
Sæt en pande over ved jævn varme, kom olie og salt på og læg grisehalerne på panden med skindsiden nedad. Lad dem stege stille og roligt i 15-20 minutter, uden at vende dem.
Syltede ferskner:
Halver fersknerne og fjern stenene. Kog æblemost og æbleeddike op i gryde. Når det koger, tilsættes fersknerne, og gryden tages af varmen. Lad fersknerne stå og trække nogle timer.
Inden servering tages de halve ferskner op af lagen og skindet pilles eller trækkes af dem. Del dem alle i to.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer