Bittersød citrusmarmelade
0 pers.
Ingredienser
2 stk grapefrugt
3 appelsin
1 usprøjtet citron
1½ dl vand
2 dl syltesukker
4 kardemomme kapsler
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Riv citronskallen og skallen fra to af appelsinerne - evt med et juliennejern. Skær skrællen af alle citrusfrugterne, undtagen citronen, så der er så lidt af den hvide underskræl med. Skær de enkelte både ud, og undgå for meget af det hvide i midten af frugten. Kog citron- og appelsinskræl, frugtkød, vand, syltesukker og kardemommekapsler i 10-15 minutter. Der skal skummes undervejs. Imens lægges husblas i blød i koldt vand
Tag gryden af varmen og fisk kardemomme kapslerne op. Smag til med resten af citronen. Når marmeladen smager som ønsket, tilsættes husblassen Marmeladen skal gerne på dette tidspunkt være ret flydende - da den stivner en del når den kommer i køleskabet.
Herefter hældes den på skoldede glas.
Tip
Citrusfrugterne i denne opskrift kan let skiftes ud med andre citrusfrugter - men bruges skallen fra disse, skal de selvfølgelig være usprøjtedeKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer