Bittersød citrusmarmelade

" Denne opskrift giver en fantstisk sød og spændende marmelade, med en let bitter eftersmag. "
Tilbehør
0 pers.

Ingredienser

2 stk grapefrugt

3 appelsin

1 usprøjtet citron

1½ dl vand

2 dl syltesukker

4 kardemomme kapsler

4 blade husblas

Fremgangsmåde

Riv citronskallen og skallen fra to af appelsinerne - evt med et juliennejern. Skær skrællen af alle citrusfrugterne, undtagen citronen, så der er så lidt af den hvide underskræl med. Skær de enkelte både ud, og undgå for meget af det hvide i midten af frugten. Kog citron- og appelsinskræl, frugtkød, vand, syltesukker og kardemommekapsler i 10-15 minutter. Der skal skummes undervejs. Imens lægges husblas i blød i koldt vand

Tag gryden af varmen og fisk kardemomme kapslerne op. Smag til med resten af citronen. Når marmeladen smager som ønsket, tilsættes husblassen Marmeladen skal gerne på dette tidspunkt være ret flydende - da den stivner en del når den kommer i køleskabet.

Herefter hældes den på skoldede glas.

Tip

Citrusfrugterne i denne opskrift kan let skiftes ud med andre citrusfrugter - men bruges skallen fra disse, skal de selvfølgelig være usprøjtede

Skrevet af: Lone d. 17/02/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar