Hybenrose-sirup
"
Denne smukke lyserøde sirup har en meget delikat rosensmag. Den kan både bruges over is som sirup, blandes op med vand som saftevand eller i drinks
"
Snack
0 pers.
Ingredienser
1 liter hybenrosen blade ( rumfang når det presses sammen)
1,25 l vand
1 kg sukker
1 usprøjtet citron
1 brev tørsleffs citronsyre
2 tsk atamon
Fremgangsmåde
Skyl bladene grundigt og slyng dem i en salat slynge, så de er rene og fri for små dyr.
Kog vand og sukker indtil sukkeret er opløst. Sluk for blusset og tilsæt citronsyre og rør denne ud til den er opløst. Tilsæt Hybenrosenbladene og citronen skåret i kvarte samt atamon. Lad blanding afkøle, og sæt den koldt herefter. Lad blandingen stå og trække i 4-5 dage, og filtrer derefter blanding og hæld denne på skoldede flasker.
Tip
Denne sirup er en rigtig god følgesvend til gin. Prøv opskriften på RosehipKommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer