Jordskokkesuppe med kammuslinger og sprøde brød- og jordskokchips

" Da jordskok har en meget speciel smag - kan man ofte ikke spise mere en en lille portion af denne smag. Derfor egner denne suppe sig godt som en forret. "
Forret
4 pers.

Ingredienser

Kammuslinger

150 g kammuslinger

salt og peber

smør og olie til stegning

Jordskokkesuppe

700 g jordskokker

1 porre

2 fed hvidløg

1½ dl hvidvin

3 dl hønseboullion

2 dl fløde

2½ dl mælk

smør

salt og peber

citronsaft

1 kvist timian

 

Sprøde brød- og jordskokchips

Brød - gerne halvfrossent

1 stor jordskok

olie til pensling

salt

Fremgangsmåde

Brød- og jordskokchips

skær brødet i så tynde skiver som muligt - dette er nemmest hvis brødet er halvfrossent. Skræl den største jordskok og skær tynde skiver af denne - evt. med en gulerodsskræller. Pensl skiverne med olie og drys med salt, og rist dem i ovnen ved 150º grader indtil de er gyldne og sprøde.

Jordskokkesuppe

Skræl jordskokkerne, og lig dem i vand tilsat citron. Hak porrer og hvidløg fint. Skær derefter jordskokkerne i skiver, og sauter dem straks i smør - for at undgå at de bliver brune - sammen med porrer, hvidløg og timian. Tilsæt herefter hvidvin, og lad den reducere. Tilsæt fløde, mælk og bouillon, og lad suppen koge indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen så den bliver glat og fin - og smag til med salt peber og citron.

Kammuslinger

Dup kammuslingerne tørre. Krydr med salt, og steg dem ved høj varme i ½ minut på hver side - så de får en flot stegeskorpe

 

Server suppen med kammuslinger og brødchips

Skrevet af: Lone d. 14/11/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar