Jordskokkesuppe med kammuslinger og sprøde brød- og jordskokchips
4 pers.
Ingredienser
Kammuslinger
150 g kammuslinger
salt og peber
smør og olie til stegning
Jordskokkesuppe
700 g jordskokker
1 porre
2 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
3 dl hønseboullion
2 dl fløde
2½ dl mælk
smør
salt og peber
citronsaft
1 kvist timian
Sprøde brød- og jordskokchips
Brød - gerne halvfrossent
1 stor jordskok
olie til pensling
salt
Fremgangsmåde
Brød- og jordskokchips
skær brødet i så tynde skiver som muligt - dette er nemmest hvis brødet er halvfrossent. Skræl den største jordskok og skær tynde skiver af denne - evt. med en gulerodsskræller. Pensl skiverne med olie og drys med salt, og rist dem i ovnen ved 150º grader indtil de er gyldne og sprøde.
Jordskokkesuppe
Skræl jordskokkerne, og lig dem i vand tilsat citron. Hak porrer og hvidløg fint. Skær derefter jordskokkerne i skiver, og sauter dem straks i smør - for at undgå at de bliver brune - sammen med porrer, hvidløg og timian. Tilsæt herefter hvidvin, og lad den reducere. Tilsæt fløde, mælk og bouillon, og lad suppen koge indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen så den bliver glat og fin - og smag til med salt peber og citron.
Kammuslinger
Dup kammuslingerne tørre. Krydr med salt, og steg dem ved høj varme i ½ minut på hver side - så de får en flot stegeskorpe
Server suppen med kammuslinger og brødchips
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer