Pasta med rosenkål, svampe og courgette

" En rar lille hverdagsret, der sagtens kan serveres for gæster også. "
Hovedret
4 pers.

Ingredienser

25 g. smør

400 g. Champignon

Olie til stegning

1 stor courgette

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

Ca. 30 rosenkål

2 tsk. dijonsennep

50-75 g. Parmesan

Revet citronskal af 1 citron

1½ dl hvidvin

2½ dl fløde

2 pakker frisk pasta

salt og peber

citronsaft.

Fremgangsmåde

Denne ret skal gerne serveres mens grøntsagerne er sprøde, så derfor er det nemmest at klargøre alle grøntsagerne inden man starter med at kokkerere.

Rens svampene og skær dem i kvarte.

Skær courgetten i grove mundrette bidder.

Hak løg og hvidløg fint.

Pil de yderste blade af rodenkålen, og skær den i kvarte

Riv cirtonskal og parmesan på det fine rivejern

 

Svits champignon i halvdelen af smørret. Kryder med lidt salt og peber. Når de har fået lidt farve sættes de tilside på en tallerken.

Svits herefter courgetterne i olien, og krydr med lidt salt og peber. Også de sættes til side når de har fået farve.

Pastaen sættes over, og vandet hældes fra når pastaen er kogt.

Imens steges løg og hvidløg ved svagere varme i lidt olie. Når de er glasklare, sættes de tilside.

Der skrues op for varmen og resten af smørret tilsættes panden. Når smørret er bruset af, steges rosenkålen. Når den har fået farve tilsættes hvidvinen, og den koges af. Alle grøntsagerne hældes tilbage i panden og herefter tilsættes citronskal, sennep, parmesan og fløde. Sovsen smages til med salt og peber og evt. citronsaft.

Pastaen vendes i, og maden serveres.

 

Serveres med

Brød og smør

Skrevet af: Lone d. 25/01/2015

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar