Tunmousse - the one and only

" Det kan godt være det er 80'er, men det smager satme dejligt. Og denne opskrift er suverænt den bedste af slagsen. "
Forret
8 pers.

Ingredienser

2 dåser god tun i olie

1 mellemstort løg

2,5 dl creme fraiche

Saften af en citron

4 blade husblas

2 spsk. vand

1½ dl fløde

salt og peber

 

Fremgangsmåde

Blend den drænede tun, løg, creme fraiche og citronsaft til det er en meget fin og glat masse. Kryd med salt og peber. Læg husblassen i blød i koldt vand, og når denne er opblødt, klemmes vandet ud af bladene, og disse opløses i 2 spsk. kogende vand. Tilsæt 2-4 spsk tunblanding til den opløste husblas for at undgå klumper. Hæld husblasblandingen tilbage i tunblandingen og rør godt. Når man kan ridse med en gaffel uden at ridsen forsvinder piskes flødeskummet luftigt og halvstift, og vendes derefter forsigtigt i tunblandingen. Herefter stilles tunmoussen på køl i 4 timer før den serveres.

Serveres med

Hjemmebagt brød

Tip

Hvis man skal have den fulde 80'er-effekt kan man vende et glas "kaviar" i moussen sammen med flødeskummet. Brug dog ikke sort "kaviar" da det smitter af i moussen.

Skrevet af: Lone d. 15/06/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar