Krydret pølse med æble-chili-timiankompot og glaceret rødebede

" Pølse er altid godt "
Forret
6 pers.

Ingredienser

    Krydret pølse:

  • 200 g kalveinderlår i strimler/grove tern
  • 100 g ramsløg (vi bruger timian eller andet sjovt)
  • 20 g salt
  • ½ dl økologisk mælk
  • ½ dl økologisk piskefløde
  • Svinetarme
  • 100 g bacon (røget)
  • 100 g røget spæk
  • 300 g hakket kalv og flæsk
  • Vindruekerneolie til stegning

 

    Æble-chili-timian kompot:

  • 2 dl æblemost
  • 5 æbler
  • ½ chili
  • Frisk timian
  • Citron

 

    Glaceret Rødbede:

  • 10 små rødbeder
  • æblemost
  • æbleediike
  • Timian
  • smør
  • salt

Fremgangsmåde

Krydret pølse:

  • Kør kalveinderlår igennem kødhakkeren. Kom de hele ramsløgblade (timian el. lign) i en foodprocessor med det hakkkede kød og saltet. Kør i 4 min, til det er rørt godt sammen.
  • Bland mælk og piskefløde og hæld det i farsen lidt ad gangen under omrøring. Lad farsen hvile på køl, mens de øvrige ting gøres parat.
  • Læg svinetarmene i vand for at få dem renset igennem. Hak imens baconen og spækket groft til bittesmå terninger. Bland dem i det hakkede kalv og flæsk.
  • Tag farsen ud af køleskabet og bland det godt med hakket kalv og flæsk, bacon og spæk. Kom tarmen på en pølsestopper, kom farsen i og lav mindre pølser, der vejer 50-60 g stykket. Slut hver pølse ved at dreje tarmen 10 gange, hvorefter du kan fortsætte med den næste pølse.
  • Varm en gryde med letsaltet vand op til kogepuktet - det må ikke koge, for så sprækker pølserne. Kom pølserne i vandet og lad dem pochere i 15 min, tag dem op og lad dem dryppe af. Læg dem på køl til dagen efter, så den gode ramsløg smag når at trække frem.

 

Æble-chili-timian kompot:

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i små tern. Lad ½ æble være tilbage til pynt. Kog æblerne møre i æblemosten med chili og timian.
  • Skær nogle små fine stykker æble til at komme i kompotten ved servering så kompotten får lidt ekstra struktur. Smag til med lidt citron.

 

Glaceret Rødbede:

  • Kog rødbederne i en gryde med letsaltet vand i ca.30-40 min. Tag dem op og smut skindet af dem.
  • Kom smørret i en gryde.Når det begynder at bruse tilsættes lidt salt, timian og de hele, kogte rødbeder. Rør rundt og lad dem stege 1 lille minuts tid. Tilsæt most og eddiken og lad det koge ind til det halve.
  • Rødbederne lægges derefter på fedtsugende papir inden de serveres

Skrevet af: Markus DJ d. 08/05/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar