Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ingredienser
Blåmuslinger
Gulerod
Fenikel
Skalotteløg
Hvidvin
Fløde
Citron
Persille
Fremgangsmåde
Rens muslingerne og sortér de dårlige fra. De skal være lukkede for at være levende inden de bliver tilberedt. Bank muslingen mod noget hårdt, hvis den ikke lukker sig, så kassér den.
I en gryde steges de finthakkede grøntsager i smør eller olie. Når grøntsagerne er klar skrues der godt op for varmen og muslingerne hældes i gryden sammen med ca. 2 dl. hvidvin. Nu skal der låg på og de skal have maksimal varme. Ryst gryden et par gange i løbet af de ca 4-6 minutter muslinger skal have. Når muslingerne åbner sig er de klar - du kan mærke på selve muslingen hvor fast den er i køddet og så tilpasse dampningstiden derefter.
Muslingerne fiskes op i en sigte og væden der siver fra hældes tilbage i gryden. Hæld fløde på, varm op og smag sovsen til med salt, peber og citron. Den må gerne blive lidt cremet og lækker, som en suppe.
Servér en stor bunke muslinger i en dyb tallerken, hæld sovsen/suppen udover. Drys persille på toppen.
Serveres med
Et godt friskbagt brød.Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer