Hvidvinsdampede blåmuslinger

" Blåmuslinger "
Forret
4 pers.

Ingredienser

Blåmuslinger

Gulerod

Fenikel

Skalotteløg

Hvidvin

Fløde

Citron

Persille

Fremgangsmåde

Rens muslingerne og sortér de dårlige fra. De skal være lukkede for at være levende inden de bliver tilberedt. Bank muslingen mod noget hårdt, hvis den ikke lukker sig, så kassér den.

I en gryde steges de finthakkede grøntsager i smør eller olie. Når grøntsagerne er klar skrues der godt op for varmen og muslingerne hældes i gryden sammen med ca. 2 dl. hvidvin. Nu skal der låg på og de skal have maksimal varme. Ryst gryden et par gange i løbet af de ca 4-6 minutter muslinger skal have. Når muslingerne åbner sig er de klar - du kan mærke på selve muslingen hvor fast den er i køddet og så tilpasse dampningstiden derefter.

Muslingerne fiskes op i en sigte og væden der siver fra hældes tilbage i gryden. Hæld fløde på, varm op og smag sovsen til med salt, peber og citron. Den må gerne blive lidt cremet og lækker, som en suppe.

Servér en stor bunke muslinger i en dyb tallerken, hæld sovsen/suppen udover. Drys persille på toppen.

Serveres med

Et godt friskbagt brød.

Skrevet af: Søren d. 27/11/2011

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar