Selleriravioli
6 pers.
Ingredienser
1 Knoldselleri
100 gr. Hasselnødder
100 gr. Smør
1 Citron
1 Æble
1 dl. Fløde
1 Jordskok
Fremgangsmåde
Selleripuré
Skræl knolden og skær den til så den kan køres på en mandolin. Brug ca. halvdelen af knolden til puréen. Skær den i mindre stykker og kog den med vand og salt til den er mør. Hæld vandet fra og kør den med lidt fløde, en klat smør, salt, peper og lidt citronsaft.
Nøddeolie
Rist hasselnødderne på en pande til de er gyldne med lidt brændmærker. Når de er kølet lidt af kan du nuldre skallerne af. Hæld evt. det hele i en plastikpose og nuldr hele posen.
Halvdelen af nødderne blendes med en smagsneutral olie til massen er så fin som muligt.
Ravioli
De papirstynde skiver af sellerien skal skæres lige når de skal bruges. Skær også jordskokken i ligeså tyndeskiver.
En skive selleri pensles med lidt nøddeolie, så kommes der en klat selleripuré og en eller to skiver jordskok på. "Pakken" samles.
På tallerkenen placeres 3-4 selleriraviolier, lidt grofthakkede ristede hasselnødder, lidt æble i ca. samme størrelse som de hakkede hasselnødder. Dryp en halv spiseske brunet smør ud over talerkenen og servér.
Vin
Vi drak en spätlese fra Mosel.Tip
Det kan ikke gøres uden en mandolin - og selv med denne skal den indstilles så de bliver så tynde som overhovedet muligt.Kilde: Smag og Behag
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer