Røgede hvide asparges med brøndkarseemulsion

" Ryg på piben "
Forret
6 pers.

Ingredienser

Røgede hvide asparges:
2 kg hvide asparges

Havesyreemulsion:
2 æg
1 spsk hvidvinseddike
1 bdt havesyre
salt
1 dl vindruekerneolie (eller aspargesolie)

Fremgangsmåde

Røgede hvide asparges:
Antænd røgsmul i en keddel og lad den brænde lidt af. Den første røg er nemlig usund. Kom aspargesene i og lad dem trække i 5 min.
Hvis man ikke har en røgovn kan aspargsene grilles.
Skær de fem resterende asparges i tynde flager på et mandolinjern og kom dem i iskoldt vand.


Havesyreemulsion:
Kog æggene i 6 minutter, tag dem op af vandet og pil dem. Kom de afkølede æg i en blender sammen med eddike, havesyre og lidt salt og blend i 2 minutter.
Tilsæt lidt olie ad gangen. så konsistensen bliver tyk som en majonnaise.


Anretning;
Fordel arspargesene på talerkner. Kom emulsionen i en sprøjtepose, klip et lille hul og kom den på som prikker, tilfældigt ind imellem aspargesene. Spred ovenpå brødcroutoner og herpå igen afdryppede aspargesflager.

Skrevet af: Markus DJ d. 08/05/2012

Kommentarer

Ingen har kommenteret siden endnu

RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer

Indsend din kommentar