Røgede hvide asparges med brøndkarseemulsion
Ingredienser
Røgede hvide asparges:
2 kg hvide asparges
Havesyreemulsion:
2 æg
1 spsk hvidvinseddike
1 bdt havesyre
salt
1 dl vindruekerneolie (eller aspargesolie)
Fremgangsmåde
Røgede hvide asparges:
Antænd røgsmul i en keddel og lad den brænde lidt af. Den første røg er nemlig usund. Kom aspargesene i og lad dem trække i 5 min.
Hvis man ikke har en røgovn kan aspargsene grilles.
Skær de fem resterende asparges i tynde flager på et mandolinjern og kom dem i iskoldt vand.
Havesyreemulsion:
Kog æggene i 6 minutter, tag dem op af vandet og pil dem. Kom de afkølede æg i en blender sammen med eddike, havesyre og lidt salt og blend i 2 minutter.
Tilsæt lidt olie ad gangen. så konsistensen bliver tyk som en majonnaise.
Anretning;
Fordel arspargesene på talerkner. Kom emulsionen i en sprøjtepose, klip et lille hul og kom den på som prikker, tilfældigt ind imellem aspargesene. Spred ovenpå brødcroutoner og herpå igen afdryppede aspargesflager.
Kommentarer
Ingen har kommenteret siden endnu
RSS Feed med kommentarer fra denne side | RSS feed for alle kommentarer